На хлеб уже мажется!


Японцы научились делать мясо из экскрементов

17 июня 2011 г.

Радикальный способ производства пищи предложили японские ученые — они синтезировали мясо из человеческих отходов. Так называемые шитбургеры по вкусу действительно напоминают мясо, утверждают добровольцы, решившиеся попробовать эту еду. Об этом сообщают американские СМИ.

Изобретателем шитбургеров стал доктор Мицуюки Икеда, сотрудник лаборатории из префектуры Окаяма на острове Хонсю. К нему обратились представители компании, обслуживающей канализацию в Токио, попросив найти полезное применение огромным массам нечистот, скапливающихся в недрах японской столицы.

Ученый исследовал ил, скапливающийся в канализации, и обнаружил в нем большое количество бактерий, перерабатывающих человеческие отходы в протеины. Мицуюки Икеда выделил белки, добавил к ним усилитель реакции и получил искусственное мясо.

В шитбургере содержится 63% белков, 25% углеводов, незначительное количество жиров и минералов. В мясо из канализации также добавили краситель и усилитель вкуса.

Такое искусственное мясо способно решить проблему нехватки пищевых ресурсов на планете, к тому же люди, попробовавшие шитбургеры, нашли их довольно вкусными и похожими на настоящее мясо. Вдобавок в искусственном мясе содержится меньше калорий, чем в обычных гамбургерах. Однако опросы показывают, что люди в массе своей пока не готовы перейти на такое питание.



——————————————————-

Как выяснилось, эти шитбургеры – не первой свежести, и впервые переваривались в 1993-м году, но неизвестно, насколько продвинулись окаямные ученые к нашему дню. По анекдоту слухам семидесятых годов,  научные экскременты ведутся не только над мясом, но и над рыбой. Японцы уже на полпути к созданию черной икры из говна: есть еще нельзя, но на хлеб уже мажется.

Подобные исследования ведутся и в России: под мудрым руководством “Едимой России” разрабатывается рецепт новой лапши из медвежатины, чистой воды, грызлунов и владимирской паутины: глотать еще невозможно, но на уши уже вешается.

http://news.asiantown.net/r/19704/shi–116–burger–japanese-scientists-create-delicious-burger-out-of-human-excrement
A Japanese scientist has developed a ‘meat’ burger made out of human excrement.

Mitsuyuki Ikeda, a researcher from the Okayama Laboratory, came up with the novel approach to number ones after Tokyo Sewage asked him to come up with a way of using up the city’s waste.

Mr Ikeda found that the poo which filled up the system was packed with protein because of all the bacteria.
His research team extracted the proteins to create an artificial steak, which is turned red with food colouring and flavoured with soy.

In a YouTube video posted recently he explained: ‘We add reaction enhancer and put it in the exploder to produce the artificial meat.’

It is made up of 63 per cent protein, 25 per cent carbohydrates, three per cent lipids and nine per cent minerals.

But how has it gone down with the public? Well the team claims that in initial tests people reported it was delicious and tasted like beef.
And despite its unusual origins, the scientists argue that the new patties are far kinder to the environment as cattle create such a huge amount of greenhouse gas emissions.

The ‘meat’ is currently 10 to 20 times more expensive that your average beef burger due to research costs, however Professor Ikeda hopes to bring costs down over time.

He added that the ‘green’ credentials of the poo pate would help consumers to overcome any ‘psychological barriers’ they might have.

http://www.salon.com/2011/06/23/japan_feces_meat_viral/

Nearly identical stories about Mitsuyuki Ikeda and his “poop burgers” appeared in the international press way back in 1993. On October 2010 YouTube user “ahscotty” uploads this video, which will become the basis for all the news reports of the last week or so. Meanwhile, the story had been picked up by the LA Weekly, the International Business Times, the Village Voice, Gizmodo, and Andrew Sullivan. The New York Daily News even ran an editorial this week, “Japanese scientists have taken recycling a step too far.” And the site MyHealthNewsDaily interviewed a food safety expert to explain how to safely consume the poop meat (his answer: make sure it’s cooked).

Here in the USA, similar research was started by the great African-American scientist George Washington Carver. The American food industry consequently went half-way in producing black caviar out of feces: you can spread it on toast but it still looks like shit:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: